Hij is er: worstbijbel. 496 pagina’s over worst

Na de Vleesbijbel en BBQbijbel ligt vanaf vandaag de WORSTBIJBEL in de winkels. Meneer Wateetons (bekend van oa. Over Rook, Over Rot en Over Drank) onthult daarin alle slagersgeheimen en laat zien hoe je je eigen worsten draait, vult, knoopt, rookt en droogt. Van verse worst tot bloedworst. Van leverworst tot salami. 

Meneer leert je hoe je zelf verse worst, gekookte worst, leverworst, bloedworst, droge worst en zelfs vegetarische worst kunt maken, en hoe je die worsten het lekkerst kunt bereiden aan de hand van smakelijke recepten van én met worst. Gaat er iets mis? De zeer uitgebreide troubleshooting sectie heeft een verklaring en oplossing voor al je worstproblemen. Ook vind je in Worstbijbel meer dan 100 stoere foto’s, visuele stappenplannen, how to’s, knooptechnieken en bereidingsadviezen.

Deze ode aan de worst is er voor de ambachtelijke doe-het-zelver, maar ook voor de vleesliefhebber die kwaliteit op zijn bord wil.

Ik heb Over Worst al, moet ik nou ook Worstbijbel nog kopen?
Je moet niks natuurlijk. Worstbijbel is een grondig herziene versie van de worstklassieker Over Worst uit 2011. En dat was ook al een heel goed boek. De Worstbijbel is met 496 pagina’s bijna twee keer zo dik en telt tientallen extra recepten (van en mét worst). Alle inhoudelijke hoofdstukken zijn volledig geupdate en herschreven. Daarnaast is er een hoofdstuk over vegetarische worst toegevoegd. Ook vind je in worstbijbel meer dan 100 foto’s, visuele stappenplannen, toffe nieuwe illustraties van Tijs Koelemeijer, bereidingstechnieken, een enorm verdiept hoofdstuk over droge worst, how to’s, knooptechnieken en een zeer uitgebreide foutenanalyse-sectie. En dat alles nog altijd geschreven met een knipoog, zoals alleen Meneer en Sjoerd dat kunnen. Dus, beslis vooral zelf. Wij weten het wel.

Te koop
Worstbijbel is vanaf 23 februari te koop in de betere (kook)boekhandels, fysiek zowel als online en hier en hier.

Bestel direct bij de auteur

Of koop hem direct bij Meneer Wateetons natuurlijk, met een opdracht, handtekening of vette vinger naar wens.

Voorproefje?

Bol.com heeft een inkijkexemplaar 

 

Geef een reactie