Vet aardig: HACCP voor de worstmakerij

308cb1ac651a2d66816586c3f9253cc6_original

Zelf een droge worstfabriekje starten is prijzig. Je hebt natuurlijk je fermentatie- en droogruimtes nodig en je wilt zeker weten dat je klanten niet omvallen. Met Over Worst in de hand lukt dat prima, maar de wetgever wil meer. HACCP enzo. Ik weet niet hoe het in Nederland werkt, maar in de VS kan het prijzig zijn om het hele HACCP proces te doorlopen. En als je dat eenmaal gedaan hebt deel je het liever niet met anderen. Je hebt er niet voor niks duizenden dollars voor betaald. Maar sharing is caring, en dus zetten een aantal charcuteriemakers uit Winsconsin een kickstartcampaign op voor een open source HACCP document voor het maken van charcuterie. Met de $50.000 die ze daarmee ophaalden maakten ze een open source HACCP document voor de droge worst maker, voor jou en mij.

Vet aardig.

Geef een reactie