GIJS droge worst Gelderse Held van de Smaak

De GIJS ambachtelijke worst van Bert Schreibelt is als beste uit de bus gekomen tijdens de Gelderse Held van de Smaak verkiezing 2013. De vakjury was unaniem in haar oordeel.

De jury viel vooral voor de kwaliteit van de worst en het verhaal achter het product. Bert Schreibelt maakt zijn Dreuge Wos op traditionele wijze op varkensboerderij ‘De Schelfer’ in Geesteren. Hij is zowel boer als slager en dat is uniek. Samen met zijn vrouw Ans van Bergen verwerkt hij de eigen varkens tot Achterhoekse streekproducten. Alles gebeurt onder één dak, van varkenshouderij tot slagerij. Om de juiste kwaliteit en smaak te bereiken groeien de varkens wat langer door dan gangbaar en worden ze gevoerd met roggemeel. Hierdoor krijgen ze een betere vlees-vet verhouding. Schreibelt hanteert voor zijn worsten een eigen unieke receptuur, geïnspireerd door traditionele Achterhoekse streekspecialiteiten.

Helden van de Smaak
De Held van de Smaak verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Week van de Smaak. Bij de uitverkiezing zijn de kernwaarden ambachtelijk, duurzaam, dierenwelzijn, natuurzuiver en ‘van dichtbij’ richtinggevend. De verkiezing 2013 staat in het teken van ambachtelijke worst.

De Week van de Smaak werkt hierbij samen met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en SVO versopleidingen. Via provinciale voorrondes in mei en juni worden de 12 finalisten geselecteerd. De verkiezing van de Gelderse Held van de Smaak vond in juni plaats bij SVO-versopleidingen in Wageningen. De winnaars van de finale worden eind september bekend gemaakt bij de start van de Week van de Smaak.

Verkrijgbaarheid
De droge worst van Bert Schreibelt is verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten in de varianten peper en kruidnagel, 2.69 euro à 120 gram.

Geef een reactie