Uw darmen worden Duits

Darmen zijn een belangrijk en dagelijks verpakkingsproduct. Droge worst, braadworst en knakworst zijn allemaal verpakt in een natuurlijke en eetbare verpakking, ook al staan we daar niet bij stil. Teeuwissen en Van Hessen – ‘guts and glory’ – zijn van oudsher belangrijke spelers op de wereldmarkt. Darmen worden wereldwijd ingekocht als vuil product van slachtafval, gereinigd en verwerkt tot hoogwaardig en eetbaar verpakkingsmateriaal om weer wereldwijd afgezet te worden.

En daar is geld in te verdienen. Vakblad Boerderij brengt een uitgebreide reportage (inloggen vereist) over de overname van het Nederlandse darmverwerkende bedrijf Van Hessen door het Duitse Saria.

Lees meer op Foodlog.nl

 

TwitterFacebookGoogle+EmailPinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *