Slagerij de Wit te Amsterdam Oost

Worst uit Oost
Worst uit Oost

We zijn hier met worstliefhebbers onder elkaar en daarom is het belangrijk goede Worstadressen uit te wisselen.
Ik maakte voor het eerst kennis met de worsten van slagerij de Wit op de pure markt in de Watergraafsmeer. Inmiddels ben ik een fan geworden. De metworsten en chorizo’s zijn echt briljant. En dat vind ik niet alleen, mijn Portugese collega en worstconnaisseuze was ook zwaar onder de indruk. Gerookte chorizo, vers en zelfgemaakt, waar vind je dat nog?

Ik kreeg een rondleiding door de slagerij en zag daar het ultieme slagersgereedschap. Een worstdeegmenger die koelt en tegelijkertijd het mengsel vacuum trekt. Dat biedt natuurlijk enorme voordelen. Je krijgt een fantastische binding van het vlees en de smaken worden goed verdeeld maar tegelijkertijd blijf je heel erg hygienisch bezig. Het geheim van de slager, hier geopenbaard.

Deze machine verklaart ook waarom de traditionele gerookte osenworst van de Wit zo’n aanrader is. Een mooie smaak maar ook een hele vaste structuur.

Wil ik ook zo’n ding.

In ieder geval, wanneer u in de buurt van de Wakkerstraat 13 bent, zijstraat Middenweg, ga er even langs en u zult niet teleurgesteld worden!

Of fiets er voor om, dat is het waard.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.