Paardenworst

paardenworst
De economische crisis is goed nieuws voor de paardenliefhebber. Veel paardenbezitters doen hun dier namelijk de deur uit omdat ze de onderhoudskosten niet meer kunnen betalen. De paardenslachterijen draaien dan ook overuren.

Tijd dus om aandacht te besteden aan een traditionele delicatesse van paardenvlees. In Haarlem kocht ik bij slagerij van Dansik deze paardenworst. Het is een gekookte worst, gerookt en vrij zout. Door het paardenvlees en het roken heeft de worst heeft een diepe donkere kleur.
Een redelijk pittig worstje met een stuk meer karakter dan de standaard gekookte worst.
Paardenvlees is erg mager, er zal dus ook wel wat vet varkensvlees door deze worst gaan. De slager verkocht ook een paardengrillworst. Ik vermoed gemaakt van dezelfde farce als de gekookte paardenworst. Beetje krokant mar ik miste daar toch de rooksmaak.

Paardenvlees eten is een taboe. Ik schreef hier al eens eerder over bij een recensie van een ezelworst. Maar waarom? Worst lijkt me een betere bestemming voor al die overtollige paarden dan de verbrandingsoven.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.