Salpicao, Portugese Worst van Massief Vlees.

Salpicao
Salpicao

Van een Portugese collega kreeg ik een grote hoeveelheid worst. Nou ja, haar moeder bracht ze voor me mee.
De meest interessante was deze Salpicao. Het is eigenlijk een stuk varkensfilet in een darm. Gemarineerd met rode wijn, gerookt en gedroogd. Heel krachtig van smaak. Portugezen eten dit soort worst vrijwel nooit rauw maar verwerken het in gerechten.
Lekker in stoofpotten en soepen.
Ik kreeg ook een aantal chorizo’s. De overeenkomst tussen al deze worsten is dat ze heel donker zijn door het gebruik van rode wijn en dat ze een krachtige rooksmaak hebben. De kruiding is veel minder heftig dan in de Spaanse chorizo’s.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.