De Worsttourist

Worsttourisme

Heeft u dat nu ook? U bent op vakantie, of eventjes in een ander deel van Nederland, en komt beladen met worst weer thuis. Vast wel, u leest immers worstlog!

Dit weekend was ik in het Oosten van het land en maakte ook nog een klein uitstapje naar het worstwalhalla Duitsland.

In Diepenheim kocht ik bij een prijswinnende slager uitstekende rookworsten en smakelijke, maar naar mijn smaak wat te neutrale, droge worsten.

In Duitsland ging het helemaal los. Helaas is het zelfgemaakte worstaanbod daar dusdanig overweldigend dat ik lang niet alle zelfgemaakte worstspecialiteiten van de slager in Gildehaus kon aanschaffen.

Ik houd vooral van de gerookte en gedroogde worsten die nog gepocheerd of gebakken moeten worden voor consumptie. Ik kocht versies met en zonder ui, super!. De Krakauer, een licht gerookte en gegaarde worst viel wat tegen want wat flauw.

Een interessante bloedworst, in dunne plakjes en al gereed voor consumptie met grote stukken vet en ham er in. Lekkere Hausmacher en een zachte metworst met ui.

Lekker allemaal, de vriezer zit weer vol. Jammer dat je in Amsterdam nergens een dergelijk assortiment aan zelfgemaakte worsten vindt.

Geef een reactie