Nog meer Chorizo

De hele wereld heeft zich op de chorizo gestort. En terecht, want een lekkere chorizo is een genoegen op elk moment van de dag en nacht. NRC.next’s Janneke Vreugdenhil leverde het volgende recept:

Voor anderhalve meter verse chorizo:
1 laurierblaadje
1 kilo varkensvlees (half om half procureur en hamlappen)
18 gram zout
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel venkelzaad, grof gevijzeld
40 gram paprikapoeder
2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
3 tenen knoflook, geperst
1 theelepel wittewijnazijn
een snufje suiker
ruim anderhalve meter varkensdarm, schoongespoeld
Verkruimel het laurierblaadje boven een kommetje, schenk er twee eetlepels heet water op en laat 10 minuten trekken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes van ongeveer 1 x 1 cm. Schep het vlees in een aardewerken schaal om met de overige ingredi??nten, exclusief de darmen en inclusief 1 eetlepel van het gezeefde laurierwater. Dek af en laat het vlees 24 tot 48 uur marineren in de koelkast. Stroop de darm om de tuit van een worststopper en leg in het uiteinde een knoopje. Vul de darm voorzichtig en gelijkmatig met het vleesmengsel. Knijp om de tien centimeter in de worstslang en draai hem op die plek een paar slagen, zodat je een ketting van worst krijgt.

Bron: NRC.Next Koken Etc.

Wij van worstlog hebben ook nog een receptje geprobeerd. Een dezer dagen (maar dat zeiden we vorige week ook al) zullen we daar verslag van doen. Dan, me dunkt, moet u voldoende geinformeerd zijn om het ook eens zelf te proberen.

Geef een reactie