Het Worstaanbod van een Belgische Slager.

Dit weekend was ik in Zeeuws Vlaanderen, een Nederlands aanhangsel dat eigenlijk al Belgie is. Wat betreft de bevolking lijkt het meer op Duitsland maar dat is een ander verhaal.

BelgischWorstpalet
Een mooie gelegenheid dus voor wat Worstlog! veldwerk. Op aanraden van de familie waar wij verbleven heb ik me enkele malen naar de slager in het nabijgelegen Belgische Westkapelle begeven. Het aanbod was, voor iemand die de Nederlandse slagers gewend is, overweldigend.

Ik heb alleen de zelfgemaakte worsten aangeschaft. Op de foto, beginnend linksonder, droge worst. Vrij zacht en mild van smaak. Met de klok mede: een pittige schapen merguez. Zachte bloedworst in natuurdarm; Milder gekruid dan de Nederlandse versie en zonder de grote blokjes vet spek. Verse worst, smaakvol en wat subtieler gekruid dan de Nederlandse verse worst die ik vaak wat flauw vind met overheersende foelie/nootmuskaat. Tot slot witte worst, gekookte worst met weinig smaak, een kinderworstje. En dan had ik de kalfs-chipolata nog niet eens aangeschaft.

Verder had deze slager een enorm aanbod aan andere worsten plus mooie specialiteiten zoals preskop, Breugelse preskop, kalfstong in madeiragelei, mosterdspek, te veel om op te noemen.

De worsten waren ook bizar goedkoop, voor een hele tas met worst betaalde ik nog geen 15 euro. Dat verontrustte me wel een beetje, na alle berichten over Belgisch geknoei met vlees…
Zomaar een slager in een klein Belgisch dorpje. Waarom hebben we dat in Nederland nog maar zo weinig?

Geef een reactie