Ezelworst

Ezelworst

Omdat er in grote delen van Europa een taboe rust op de consumptie van paardenvlees had ik niet verwacht dat producten van de nog veel aaibaardere ezel in Nederland verkrijgbaar zijn.

Op de AlbertCuypmarkt trof ik een vriendelijke Franse mevrouw met een groot assortiment aan droge Franse worsten. Tot mijn grote vreugde verkocht ze ook droge ezelworst. Geen 100% ezel, daarvoor is het ezelvlees te droog. Er zit ook nog 25% varkensvet in.

Lekker! Heel krachtig van smaak. Een aanrader!

Ik had al wel eens gelezen dat ezelsalami een specialiteit is uit Sicilie en dat deze salami’s tot de beste ter wereld worden gerekend. In Frankrijk wordt dus ook worst van ezels gemaakt en waarom ook niet?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.