Oude Wereld Worst

Oudewereldworst

Geinspireerd door een Romeins recept van Lizet heb ik een Oude Wereld Worst gemaakt.

Anderhalve kilo gemalen procureur, twee Amerikaanse eetlepels zout, een halve bol geplette knoflook en flink wat gemalen zwarte peper. De blaadjes van twee takken wijnruit, een grote bos vers winterhard bonekruid en twee eetlepels gestampt venkelzaad.

Supercombi. Het venkelzaad geeft een zoete anijsbasis, het bonekruid zorgt voor aroma en het wijnruit geeft een harde maar toch mooie volheid van de smaak.

Wijnruit heeft een hele sterke en misschien wel onaangename geur. Ik heb een flinke plant in de tuin maar durfde het nooit te verwerken. Gematigd gebruikt in een combinatie met andere sterke smaken geeft het een krachtige en prettige bijdrage.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.